Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه فارس من-مریم ناظم‌پور: دوسالی‌ از است که بحث حذف شدن دفتر‌چه‌های کاغذی بیمه تامین‌اجتماعی گذشته‌است. با این طرح جایگزین این‌دفترچه‌ها نسخه‌های الکترونیکی می‌شود که لازمه آن سیستم‌ هماهنگ‌و پکپارچه‌ای بین پزشک، داروخانه و مراکز درمانی است.

 

مدت زیادی طول کشید تا همه پزشکان با این طرح کنار بیایند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گاهی به دلیل عدم علاقه و در مواردی هم مشکلات اینترنتی که برای مراکز درمانی در نقاط دور افتاده کشور وجود داشت.با بوجود آمدن این زیرساخت‌ها لازم نبود بیماری برای تعویض دفترچه خود از روستا به شهر سفر کند و با صرف وقت و هزینه دفترچه‌درمانی خود را تعویض کند، تنها با کارت ملی  پزشک دارو را در سربرگ الکترونیکی می‌نویسد و در سیستم ارسال می‌کند بیمار به راحتی می‌تواند در داروخانه‌های سراسر کشور داروی خود را دریافت‌کند.(جزئیات بیشتر)

 

این امکان به بیمار فرصت آن را می‌داد که در شرایط سخت و یا بیماری که نیاز به سرعت انجام امور اداری داشت بتواند اقدامات درمانی را آغاز کند. با شروع کرونا کار حذف دفترچه‌ها تسریع شد صف‌های طویل بیماران برای تعویض دفتر‌چه‌های خود در کارگزاری‌ها و خطرات انتقال این ویروس در شلوغی ‌های شعبات تامین اجتماعی و کارگزاری‌ها خیلی‌ها را با مشکل رو‌به رو می‌کرد. زمان تعیین شده اول اسفند ماه تعیین شد. حذف دفتر‌چه های کاغذی مزایای بسیاری از جمله تسهیل تعویض دفترچه برای سالمندان، اجرای خدمات بیمه‌ای به صورت الکترونیکی و با زمان سریع‌تر،کاهش هزینه‌های چاپ  کاغذ، همچنین مراکز درمانی به طور یکسان از خدمات استفاده می‌کنند.(جزئیات بیشتر)

 

سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس گفت که نسخه‌های الکترونیک از هر گونه سواستفاده‌جلوگیری می‌کندو بیمه سلامت‌هم به این طرح خواهد پیوست و مجلس هم از این طرح حمایت‌می‌کند(جزئیات بیشتر)

با اجرای این طرح از ابتدای اسفندماه دفترچه‌های درمانی از چرخه درمان حذف و جای آن را کارت ملی، شناسنامه و یا جلد دفترچه بیمه گرفت. اما با این طرح مشکل بزرگ دیگری برای صدها کارگزاری بیمه در سراسر کشور و صدها نفر از کارکنان این کارگزاری‌ها و شعبات بیمه تامین اجتماعی که در امر صدور و تعویض دفترچه‌های درمانی در سراسر کشور فعال بودند به وجود آمد تعدادی از مخاطبان فارس من با ثبت سوژه های متعدد و بیش از هزار امضا خواهان رسیدگی به مشکل بیکاری که گریبانگیر این خانواده‌ها که سال‌ها در این حوزه مشغول به فعالیت بودند، شدند.

 

اینکه برای تمام زیر‌ساخت‌های حذف دفترچه کاغذی فکری شده ولی برای فعالان و کارکنان این از خدمات تدبیری‌اندیشیده نشده‌است، و این کارکنان اکنون بیکار شده‌اند، فارس من را بر آن داشت تا گوشه‌ای از مشکلاتی را که این کارکنان این روز‌ها با آن درگیر شده‌اند به گوش مسئولان برسانیم.

 

این گفتگو‌ها با «محمدرضا» از مشهد، «نوربخش» از اصفهان، «علمشاهی» از گرگان و «علی نوری» از همدان تنها پاره‌ای مشکلات کارکنان کارگزاری‌های سراسر کشور است:

 

با حذف دفترچه‌های درمانی سرگردانیم

محمدرضا از کارکنان کارگزاری در مشهد با اشاره به سابقه طولانی خود گفت: متولد ۶۳ هستم. دانش آموخته رشته حقوق و صاحب دو فرزندم و از سال ۸۷ در کارگزاری مشغول به کار هستم. فعالیت در کارگزاری بدین گونه بود که پس از مدتی جذب می‌شدیم. به ما گفته شده بود که پس از چند سال و با سابقه کاری که ما در کارگزاری‌ها داشتیم، جذب سازمان تأمین اجتماعی می‌شدیم ولی در آن زمان نیروی شرکتی محسوب می‌شدیم. از سال ۸۷ تعدادی به استخدام سازمان تأمین اجتماعی درآمدند. اکنون پس از ۱۵ سال سابقه با حذف دفترچه کاغذی خدمات درمانی سرگردان مانده‌ایم. 

 

صاحبان کارگزاری‌ها بازنشستگان بیمه تأمین اجتماعی هستند و ما کارمندان کارگزاری هستیم. در این سال‌ها چندین بار گزینش شده و دوره‌های ضمن خدمت را گذرانده‌ایم. حتی تا چند روز پیش هم آزمون آنلاین بین کارکنان کارگزاری‌ها برگزار شد. به ما در آن زمان گفته شده بود که جذب سازمان تأمین اجتماعی خواهید شد ولی پس از آزمون به دلیل آنکه سن ما از استخدام گذشته بود، نتوانستیم جذب این سازمان شویم. حتی سابقه بیمه ما نیز حساب نشد و به صورت قرارداد معین و شرکتی ادامه دادیم. 

 

سابقه کار در کارگزاری‌ها در استخدام  سازمان تامین اجتماعی لحاظ شود

محمدرضا اضافه کرد: در آزمونی که این سازمان برگزار کرد، تا سن ۳۲ سال تعیین شده بود، ولی من ۳۶ ساله بودم و با وجود آنکه در آن زمان ده سال سابقه فعالیت داشتم نتوانستم به صورت رسمی استخدام شوم. الان با حذف دفترچه کاغذی خدمات درمانی، کارگزاری‌ها درآمدی ندارند که بتوانند حقوق نیروها را تأمین کنند و حالا صحبت از تعدیل کارکنان است. مرتباً به ما گفته می‌شود باید هزینه‌ها را کم کنیم. اکثر خدمات غیرحضوری شده است و کارگزاری‌ها خیلی خلوت شده‌اند. خدمات نامنویسی هم غیرحضوری شده و عملاً دیگر کاری برای ما وجود ندارد. 

 

وی با بیان اینکه بسیاری از مراکز درمانی و پزشکان هنوز اصرار بر دفترچه‌های دمانی دارند افزود: سازمان تأمین اجتماعی هیچ تدبیری نیندیشیده‌ است. با وجود اینکه بسیاری از پزشکان، داروخانه‌ها با مشکل روبه‌رو شده‌اند و امکان استفاده از خدمات الکترونیک برای آنها فراهم نشده و  خدماتشان را به صورت آزاد انجام می‌دهند، باز هم اصرار بر حذف دفترچه‌های کاغذی وجود دارد. 

 

با عنوان ماده ۲۰ استخدام سازمان تامین اجتماعی شویم

وی افزود: ما با ۱۴ سال سابقه و بدون تخلف هیچ امنیت شغلی نداریم. لااقل ما را به عنوان ماده ۲۰ سازمان تأمین اجتماعی استخدام کنید. با همین حقوقی که اکنون به ما پرداخت می‌شود. من حاضرم حتی به صورت نیروی خدماتی فعالیت کنم، اما در این شرایط و با دو بچه بیکار نشوم. این روزها دغدغه من و همکارانم افزایش یافته و نمی‌دانیم چه می‌شود. 

 

این کارمند در کارگزاری با اشاره به اینکه بیشترین اقدام کارگزاری‌ها چاپ دفترچه و تمدید اعتبار بود اظهار داشت: با حذف دفترچه، اعتبار هم حذف شده‌است. اکثر خدمات به صورت غیرحضوری انجام می‌شود. تقریبا ۷۰ درصد کار کارگزاری‌ها تعطیل شده چون تمام اقدامات اینترنتی و کار کارکنان کارگزاری‌ها تمام شده است. تنها اقداماتی که این روزها کارگزاری‌ها انجام می‌دهند، اقداماتی است که در کافی‌نت‌ها هم می‌توان آنها را انجام داد. 

 

بخشی‌از مسئولیت‌های شعب به کارگزاری‌ها سپرده شود

وی تصریح کرد: اگر بخشی از مسئولیت‌هایی که شعب سازمان تأمین اجتماعی انجام می‌دهند به کارگزاری‌ها سپرده شود، جلوی بیکاری تعداد بسیاری از کارکنان این کارگزاری‌ها گرفته می‌شود. من بعد از ۱۵ سال بیکار می‌شوم. این برای خود سازمان تأمین اجتماعی هم مضر است، چون باید بیمه بیکاری پرداخت کند. اگر کارهای شعب به کارگزاری‌ها واگذار شود، مقداری از آن جبران خواهد شد. در کارگزاری ما ۲۰ نیرو وجود دارد که مجبوریم ۱۰ نیرو را تعدیل کنیم. 

 

سابقه ما برای استخدام در سازمان تامین اجتماعی لحاظ شود 

وی در پاسخ به این سوال که چرا در آزمون‌های سازمان تامین اجتماعی پذیرفته نشده‌اید اظهار داشت: سال در کارگزاری‌ها مشغول به کار شدیم به ما گفته شد اگر سابقه کار در کارگزاری‌ها را داشته باشید استخدام می‌شوید. اما این‌گونه نشد. با وجود اینکه در آزمون شرکت کردیم، ولی به دلیل اینکه سنمان از استخدام گذشته بود، ما را نپذیرفتند. حداقل درصدی را برای کارکنانی که در کارگزاری‌ها مشغول به کار بودند درنظر می‌گرفتند. بدین‌گونه حق بیمه ما نیز محسوب می‌شد؛ یعنی سابقه را ادغام نکردند و در آزمون قبول نشدیم.

 

خدمات کنونی کارگزاری‌ها کفاف هزینه‌ها را نمی‌دهد

این کارمند کارگزاری اضافه کرد: من در قسمت چاپ دفترچه نبودم، ولی نیروهایی که در این بخش فعالیت می‌ کنند را نهایتا تا آخر امسال نگه می‌دارند، آن هم به دلیل آنکه تعداد بیشتری از پزشکان و آزمایشگاه‌ها هنوز نتوانسته‌اند به طرح الکترونیکی کردن نسخه‌ها بپیوندند، ولی پس از آن، کارگزاری‌ها مجبور به تعدیل نیرو می‌شوند. الان مواردی همچون اسناد پزشکی، بازرسی کارگران ساختمان، بیمه بیکاری جزو وظایفی است که ما باید آنها را انجام دهیم، ولی این خدمات نمی‌تواند تمام هزینه‌های کارگزاری‌ها را پوشش دهد.

وی افزود: من در این کمپین شرکت کردم که فکری به حال کارکنان کارگزاری‌ها شود. ما خواهان آن هستیم که سازمان تأمین اجتماعی از ما به عنوان نیروهای باتجربه استفاده کند. ما در اکثر بخش‌ها تخصص داریم، ولی نیروهای رسمی سازمان تأمین اجتماعی فقط در یک بخش فعالیت می‌کنند. ما مطمئنیم می‌توانیم در بخش‌های مختلف سازمان فعالیت کنیم. 

 

با حذف دفترچه‌های بیمه تدبیری برای ما اندیشیده شود

علمشاهی یکی از کارکنان کارگزاری در اصفهان با اشاره به کاهش خدمات کارگزاری‌ها و خطر بیکاری کارکنان اظهار داشت: با حذف دفترچه‌های خدمات درمانی تقریباً نیمی از درآمد کارگزاری‌ها کاهش یافت. امروز اعلام کردند که خدمات بیمه اختیاری که غیرحضوری بوده، دوباره به کارگزاری‌ها واگذار شود. همچنین خدمات مشاغل آزاد نیز از جمله وظایف کارگزاری‌ها شد، اما این نمی‌تواند درآمد آنچنانی برای ما داشته باشد، پس یک کارگزاری مجبور به تعدیل نیرو خواهد شد.

 

ما در این کارگزاری شش نفریم که با این اوضاع احتمالاً دو نفرمان تعدیل می‌شویم. مدیر کارگزاری خیلی برایمان تلاش می‌کند تا بیکار نشویم و یا در شغل دیگری فعالیت کنیم. من چهار سال سابقه دارم و متأهلم. همه ما با استخدام در کارگزاری برای زندگی‌مان برنامه‌ریزی کرده‌ایم، ولی الان دغدغه ما امنیت شغلی کارمان می‌شود. حداقل به گوش مسئولان برسانید با حذف دفترچه خدمات درمانی قرار بود مشکلی از مردم حل شود، نه اینکه مشکلاتی برای خانواده کارکنان کارگزاری‌ها افزوده شود.

 

آینده کاری کارکنان کارگزاری‌ها مبهم است

علی نوری از کارکنان کارگزاری با تشریح شرایطی که در کارگزاری‌ها برای کارکنان این بخش بوجود آمده،گفت: در همدان نیر از :جو بدی به وجود آمده است آینده کاری برای ما مبهم است. هیچ کس به طور رسمی و قانونی هیچ حرفی نمی‌زند. به ما می‌گویند باید صبر کنید اما می‌دانیم در سال آینده مانند یک سونامی خانه خراب می‌شویم.

 

وی اضافه کرد: یکسری خدماتی که قبلاً داشتیم نیازمند مدارک و پروسه طولانی بود از اوایل امسال این خدمات به صورت مرحله به مرحله غیرحضوری شد که البته جواب خوبی بود، مثلاً بحث کمک هزینه ازدواج قبلاً نیاز به مدارک بسیار و استعلام و دو مرحله ممیزی بود، اکنون با خدمات الکترونیک فقط لازم است شماره ملی زوجین وارد شود که پس از استعلام از سازمان ثبت و احوال این کمک هزینه به حساب زوجین واریز می‌شود.


وی با اشاره به خدمات الکترونیکی انجام شده در سازمان تامین اجتماعی اظهار داشت: از خرداد ماه امسال نیازی به مُهر دفترچه‌ها نبود که در همدان با این اقدام سه نفر بیکار شدند. در کارگزاری‌های همدان نیمی از نیروها در بخش چاپ دفترچه فعالیت داشتند که با الکترونیکی شدن عملاً آنها بیکار می‌شوند.

 

با بسته ‌شدن بخش چاپ کارگزاری‌ها بیماران به مشکل برخورده‌اند
نوری با اشاره به مشکلات پس از الکترونیکی شدن خدمات کارگزاری‌ها، گفت: با وجود اینکه خدمات در کارگزاری‌ها از ابتدای اسفند ماه الکترونیکی شده ولی بسیاری از بیمارستان‌های دولتی و پزشکان قادر به استفاده از خدمات الکترونیکی نیستند و از بیماران درخواست دفترچه بیمه دارند که با بسته شدن بخش چاپ دفترچه‌های درمانی آنها نیز به مشکل برخورده‌اند.با دوستانی که در تهران صحبت می‌کردم از یک کارگزاری ۷ نفر تعدیل شده‌اند. آمار نشان می‌دهد که حدود ۶ هزار نفر در کارگزاری‌ها مشغول به فعالیت هستند که از این تعداد حدود ۳ هزار نفر در بخش چاپ دفترچه مشغول بوده‌اند که با آغاز سال آینده این افراد با خطر بیکاری روبرو هستند.

 

سازمان تامین اجتماعی از نیروهای با تجربه کارگزاری‌ها استفاده کند
وی با پیشنهاد استفاده از کارکنان کارگزاری‌ها د شعب تامین اجتماعی تصریح کرد: من از سال ۹۷ مشغول به کار شدم ولی بسیاری از همکارانم بیش از ۱۲ سال سابقه دارند. آنها دارای تجربه‌های فراوانی در بخش‌های مختلف تأمین اجتماعی هستند. همکاران کارگزاری با توجه به بهره‌وری در واحدهای مختلفی کار می‌کنند اما کارکنان تأمین اجتماعی این تخصص را ندارند. مثلاً اکثر کارکنان کارگزاری‌ها همزمان می‌توانند در نام‌نویسی، اسناد پزشکی و فنی با وجود سابقه کم فعالیت کنند. به نظر می‌رسد از دست دادن این ذخیره انسانی سازمان تأمین اجتماعی را هم به مشکل بکشاند.


در ماه‌های گذشته این سازمان استخدام داشت که می‌توانست از نیروهای با تجربه و باسابقه کارگزاری‌ها استفاده کند.

 

 

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: حذف دفترچه های کاغذی سازمان تامین اجتماعی کارگزاری ها بیکاری بیکاری فارس من خبرگزاری فارس سازمان تامین اجتماعی سازمان تأمین اجتماعی کارکنان کارگزاری ها کارکنان کارگزاری دفترچه های درمانی حذف دفترچه کارگزاری ها کارگزاری ها کارگزاری ها مراکز درمانی خدمات درمانی مشغول به کار چاپ دفترچه سراسر کشور سابقه کار سال سابقه هزینه ها شده اند فارس من بخش چاپ برای ما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۸۱۳۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اتمام پروژه‌های عمرانی اولویت‌ سازمان تأمین‌اجتماعی در سال جاری

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، میرهاشم موسوی؛ مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی در دور جدید بازدید میدانی از وضعیت پروژه‌های عمرانی سازمان تأمین اجتماعی در سال ۱۴۰۳، به همراه جمعی از معاونین و مدیران این سازمان ضمن بازدید از پروژه احداث بیمارستان جدید شهید فیاض‌بخش تهران، در جلسه‌ای مشترک با عوامل اجرایی این پروژه، بر ضرورت اتمام آن در کوتاه‌ترین زمان ممکن و بهره‌برداری از این مرکز درمانی جهت ارائه خدمت به بیمه‌شدگان تأکید کرد و گفت: امانت‌داری شقوق مختلف دارد که یکی از آنها همین مسئولیت‌پذیری نسبت به اموالی است که در اختیار ما قرار داده شده و از این باب وظیفه داریم پروژه‌های عمرانی خصوصاً در حوزه درمان را که برخی از آنها مثل همین پروژه بیمارستان شهید فیاض‌بخش از دوره‌های قبل نیمه‌تمام باقی مانده؛ در سریع‌ترین زمان ممکن به اتمام برسانیم.

موسوی در جریان این بازدید در نشستی با حضور مدیرکل درمان تأمین‌اجتماعی استان تهران، رئیس بیمارستان شهید فیاض‌بخش تهران و عوامل اجرایی پروژه احداث ساختمان جدید این بیمارستان، ضمن تقدیر از زحمات دست‌اندرکاران این پروژه، خواستار تکمیل و بهره‌برداری از آن در کوتاه‌ترین زمان ممکن شد و اظهار داشت: سال ۱۴۰۳ در هدف‌گذاری سازمان تأمین‌اجتماعی، سالی است که همه پروژه‌های عمرانی حوزه درمانی ما باید به اتمام برسد و این از اولویت‌های قطعی سازمان تأمین‌اجتماعی در سال جدید است.

وی در مورد وضعیت احداث پروژه بیمارستان فیاض‌بخش افزود: این پروژه به مراحل پایانی رسیده و به‌زودی آماده ارائه خدمت به ملت شریف ایران خصوصاً بیمه‌شدگان سازمان تأمین‌اجتماعی خواهد بود؛ هرچند انتظار می‌رفت برخی از پروژه‌ها در زمان کوتاه‌تری به اتمام برسند. اما به هر حال طی ماه‌های آینده پروژه بیمارستان جدید فیاض‌بخش با همت شما عزیزان به اتمام رسیده و تجهیز خواهد شد تا بیمه‌شدگان عزیز بتوانند از خدمات گسترده و به‌روز این مرکز بزرگ درمانی استفاده کنند.

مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی گفت: ان‌شاءالله ظرف کوتاه‌ترین زمان ممکن فرآیند تکمیل و بهره‌برداری شامل آخرین اقدامات ساختمانی، تجهیز بیمارستان و استقرار نیروی انسانی بخش‌های مختلف انجام خواهد شد و ظرفیت خدمت‌رسانی یکی از بزرگترین مراکز درمانی سازمان تأمین‌اجتماعی در اختیار بیمه‌شدگان عزیز قرار خواهد گرفت. این وظیفه ما است که در فرآیند انجام پروژه‌های عمرانی حق مردم را رعایت کنیم و امانت‌دار خوبی برای آنها باشیم؛ چه این اموال، امانت مردم در دست ما است و در دنیا و آخرت باید نسبت به این امانت پاسخگو باشیم.

بر اساس این گزارش، در جریان این بازدید، عوامل اجرایی پروژه احداث بیمارستان ۵۵۰ تخت‌خوابی شهید فیاض‌بخش تهران، ضمن ارائه گزارش‌هایی درباره بخش‌های مختلف این پروژه از جمله روند تأمین زیرساخت‌ها و تجهیزات پزشکی و تامین نیروی انسانی مورد نیاز این مرکز درمانی، از پیشرفت این پروژه خبر داده و نسبت به تکمیل آن ظرف ماه‌های آینده ابراز امیدواری کردند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نقش جامعه کارگری در دوران دفاع مقدس بسیار پررنگ بوده است
  • عزم جدی برای فعال شدن واحدهای تعطیل/لزوم تامین امنیت شغلی کارگران
  • وزیر بهداشت: اولویت در تامین دارو شرکت های دانش بنیان داخلی هستند/ خدمات درمانی برای کودکان تا ۷ سالگی رایگان شد
  • خدمات پزشکی رایگان به ساکنان محمد شهر کرج
  • المپیادکوهنوردی کارکنان تامین اجتماعی کشور درسی سخت برگزار می شود
  • وزارت کار بدنبال بهبود امنیت شغلی کارگران است
  • ۱۳ میلیارد تومان خدمات ارائه شده توسط سازمان بسیج جامعه پزشکی
  • امنیت شغلی و تامین مسکن کارگران دغدغه دولت است
  • نصب دوربین‌های هوشمند پلیس در ورزشگاه‌ها برای تامین امنیت
  • اتمام پروژه‌های عمرانی اولویت‌ سازمان تأمین‌اجتماعی در سال جاری