Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر؛ گروه جامعه_مهناز قربانی: کافی است چند دقیقه از وقت خود را در یکی از کارگزاری های تامین اجتماعی سپری کنی تا از نزدیک در جریان مسائل و مشکلات بیمه شدگان در مراجعه به این قبیل مراکز شوید.

درخواست مدارکی که بعضا بیمه شدگان به همراه ندارند، چون اصلا فکر نمی کردند که از آنها درخواست شود. سردرگمی که بابت وضعیت تمدید دفترچه های درمانی ایجاد می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سئوالاتی که از نحوه تحت پوشش قرار دادن فرزندان و ...، مطرح می شود، و سئوالاتی از این دست، از جمله مشکلات کسانی است که در مراجعه با کارگزاری های تامین اجتماعی، با آنها مواجه می شوند.

یکی از مراجعه کنندگان به کارگزاری واقع در خیابان استاد نجات اللهی، با گلایه از رفتار نامناسب برخی از پرسنل این کارگزاری، گفت: متاسفانه رفتار بعضی از آنها در شان مراجعه کنندگان نیست و احساس می کنند که کار اضافی برای مردم انجام می دهند. در حالی که برای نشستن پشت میز، حقوق می گیرند و باید جواب ارباب رجوع را بدهند.

این شهروند، اظهار داشت: برای تمدید دفترچه درمانی دخترم، سه بار مراجعه کردم، چون هر دفعه یک مدرک جدید باید ارائه می کردم که از آن بی خبر بودم.

بر اساس آنچه که سازمان تامین اجتماعی برای کارگزاری ها تعریف کرده است، تمدید اعتبار دفترچه درمانی بیمه شدگان، صدور دفترچه جدید درمانی، پرداخت کمک هزینه ازدواج، پرداخت هزینه های جراحی و بررسی اسناد پزشکی، پذیرش لیست های حق بیمه کارگران از کارفرما، و...، از جمله خدماتی است که ارائه می دهند. اما، اغلب بیمه شدگان تصور می کنند که در این کارگزاری ها، همه خدمات مربوط به دفترچه های درمانی آنها انجام می شود.

یکی از مراجعان با گلایه از اینکه مشکلات مربوط به مرخصی زایمان و بیماران خاص، باید از شعب پیگیری و دنبال شود، گفت: این تفکیک وظایف برای کارگزاری ها و شعب تامین اجتماعی، مشکلاتی را برای مراجعان به دنبال دارد. چون من وقتی مدارکم را برای بررسی وضعیت هزینه های فرزند بیمارم به کارگزاری آوردم، گفتند چون بیماری خاص تلقی می شود، باید به شعبه مربوط مراجعه کنم.

این در حالی است که تفکیک این قبیل خدمات، با مشکلاتی برای بیمه شدگان همراه شده است.

یکی از نمایندگان کارفرمایی که دفترچه های درمانی کارگران واحد خدماتی را برای تمدید اعتبار آورده است، از نحوه درخواست مدارک برای تک تک کارگران گلایه مند بود و گفت: وقتی من به عنوان نماینده یک کارگاه می آیم، انتظار دارم که همکاری بیشتری ببینم. اما، متاسفانه از من مدارکی می خواهند که همراه خودم ندارم و باید برای همین، یک روز را هدر بدهم.

یکی دیگر از موضوعات مورد انتقاد مراجعه کنندگان و بیمه شدگان، این بود که پس از تعویض دفترچه بیمه دیگر امکان استفاده از برگه های قدیمی وجود ندارد درحالی که در گذشته اینگونه نبود و اطلاع رسانی در این خصوص تا کنون صورت نگرفته است.

خانمی که حدود 45 دقیقه در صف تعویض دفترچه منتظر بود هنگامی که نوبتش رسید مسئول مربوطه به او گفت که در صورت تعویض، برگه‌های قبلی باطل می شود که باعث اعتراض وی شد که این همه مدت در صف منتظر بوده و یک باره این موضوع را مطرح می‌کنند.

وی گفت: قوانینی که به یک باره وضع می شود باید از سوی سازمان تامین اجتماعی به اطلاع بیمه شدگان برسد نه اینکه با مراجعه به شعب تازه متوجه این موارد شویم.

او ضمن گلایه در مورد این چالش جدید دفترچه بیمه اظهار داشت: ظاهرا یک ماه است که تامین اجتماعی قانون ابطال برگه های قدیمی را صادر کرده که البته این موضوع نه تنها خدمتی به مردم نمی کند بلکه گرفتاری و مشکلات آنها را نیز بیشتر می کند.

وی گفت: پسر من بیمار است و برگه‌های دفترچه بیمه او پر شده و برای مراجعه به دکتر باید دفترچه را تعویض کنم اما هنوز در دفترچه قدیمی برگه ویزیت و داروخانه و ... او را برای بیمه نیاز دارم و همین موضوع باعث سردرگمی من شده است که آیا دفترچه را عوض کنم که در این صورت اعتبار نسخه‌های آخر تمام می‌شود و یا منصرف شوم از این کار که در این صورت باز هم نیاز به مراجعه به پزشک دارم . در این مورد هم کسی در شعبه پاسخگو نیست.

جا دارد که مسئولان سازمان تامین اجتماعی در این خصوص چاره اندیشی کنند تا مشکلات و سردرگمی‌های بیمه شدگان در شعب تامین اجتماعی بر طرف شود و قوانینی تصویب کنند که باز مشکلات مردم را بکاهند و در جهت خدمات رسانی بیشتر و بهتر به آنها باشد.

کد خبر 4804264 مهناز قربانی مقانکی

منبع: مهر

کلیدواژه: سازمان تامین اجتماعی بیمه کارگزاری بیمه شهرداری تهران آلودگی هوا شورای شهر تهران قوه قضاییه هفته پژوهش محسن هاشمی وزارت آموزش و پرورش شهر تهران سازمان تامین اجتماعی نیروی انتظامی اداره کل محیط زیست استان تهران دستگیری سارق بیمه اعتیاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۹۷۴۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مگر دیوانه ام که به روانشناس مراجعه کنم؟!/ تفاوت روانشناس با روانپزشک چیست؟

گاهی حتی قشر تحصیلکرده تفاوت روانشناس و روانپزشک را نمی دانند و شاید در محاورات مردم شنیده باشید که می گویند: مگر من دیوانه ام به روانشناس مراجعه کنم!

این در حالی است که دکتر کیهان نیا، روانشناس به قدس آنلاین می گوید: مراجعه به روانشناس تنها مربوط به قشر یا سن خاصی از جامعه نیست؛ بلکه ممکن است در هر سنی، فرد نیاز به مشاوره روانشناسی پیدا کند.

دکتر اصغر کیهان نیا، روانشناس

وی ادامه می دهد: کمک گرفتن از روانشناس با هدف دریافت مشاوره و راهنمایی و مراجعه به روانپزشک برای درمان برخی بیماری ها از جمله افسردگی، فوبیا و ترس های ناگهانی ضروری است.

امروزه مشکلات روحی روانی بسیاری، به دلیل تورم، فقر، بیکاری و ... در سراسر دنیا وجود دارد که جامعه ما نیز از این مسئله مستنثنی نیست. بنابراین عواملی اینچنینی سبب نگرانی، استرس، فوبیا و دیگر اختلالات روانی می شود.

دکتر اصغر کیهان نیا درباره مقاومت برخی مردم در مراجعه به روانشناس می گوید: برای مثال وقتی دندان درد می گیریم به راحتی می پذیریم به دندانپزشک مراجعه کنیم بنابراین برای رفع مشکلات روحی نیز باید از مشاوره روانشناسی کمک گرفت.

این نویسنده بیش از ۲۰ کتاب مشاوره ادامه می دهد: متأسفانه برخی مردم به روانشناسان اعتماد ندارند و معتقدند که خودشان درباره همه چیز آگاهی دارند و تنها مطالعه چند کتاب و مقاله درباره روانشناسی را دلیل مراجعه نکردن به روانشناس عنوان می کنند.

وی درباره سن درگیری با مشکلات روحی و روانی می گوید: مشکلات روانی تنها مختص سالمندان نیست بلکه گروه های مختلف سنی اعم از  نوجوانان، میانسالان و سالمندان ممکن است درگیر مشکلات روحی روانی شوند.

نویسنده کتاب «نوجونان چه می گویند؟» می افزاید: نوجوانان دو مرحله بحران دارند که یکی بحران هویت و دیگری بحران بلوغ است.

بحران اولیه مربوط به بلوغ و از سن ۹ تا ۱۲ سالگی است و دومین مرحله بلوغ، بحران هویت است که از ۱۲ تا ۱۷سالگی را شامل می شود. در این مرحله نوجوان از خود می پرسد: من کیستم، چکاره ام، آیا دوست داشتنی هستم؟ چه شغلی خواهم داشت؟ و پرسش هایی از این دست که او را دچار بحران می کند. بنابراین در این مرحله حتما نیاز به مشاوره روانشناسی دارد تا از او راهنمایی بگیرد و بتواند بهتر با بحران های مربوط به خود کنار بیاید.

کیهان نیا تصریح می کند: علاوه بر نوجوانان، میانسالان و سالمندان نیز به مشاور نیاز دارند تا درد دل کنند، تخلیه روحی شوند و روانشناس با صبوری گوش کند و برای مشکل آن ها راه حل پیشنهاد دهد.

تفاوت روانشناس با روانپزشک

کیهان نیا درباره تفاوت روانشناس با روانپزشک می گوید: روانپزشک، برای درمان یک سری از بیماری های روحی روانی از جمله افسردگی، فوبیا و ترس های ناگهانی و ... مجوز نسخه نویسی و تجویز دارو دارد اما روانشناس حق تجویز دارو ندارد و تنها می تواند برای کمک به حل مشکلات روحی افراد، راهنمایی و مشاوره دهد.

مقایسه ایران با دیگر کشورها

این مشاور روانشناسی با اشاره به تجربه زندگی در آمریکا می گوید: در واقع مردم همه دنیا با مشکلات روحی روانی مواجهند. من مدتی در آمریکا زندگی کردم. مردم آمریکا مراجعه بیشتری به روانشناسان داشتند و بیشتر ناایمن بودند، چون اگر شغل شان را از دست می دادند راه فرار نداشتند اما در کشور ما اگر فردی شغلش را از دست دهد می تواند از والدین یا دیگر خویشاوندان کمک بگیرد بنابراین چنین نیست که فکر کنیم خارج از ایران امنیت روانی بیشتری وجود دارد.

علاوه بر نوجوانان، میانسالان و سالمندان نیز به مشاور نیاز دارند تا درد دل کنند، تخلیه روحی شوند و روانشناس با صبوری گوش کند و برای مشکل آن ها راه حل پیشنهاد دهد.

کیهان نیا ادامه می دهد: بیشتر مردم تمایل دارند در مراکز شهرهای بزرگ زندگی کنند و این موضوع سبب استرس های گوناگون و فشارهای روحی روانی بیشتری می شود. بنابراین توصیه می شود کسانی که در شهرهای بزرگ ساکن هستند بیشتر به طبیعت بروند تا آرامش بیشتری داشته باشند.

وی برای آرامش روانی بیشتر به چهار اصل مهم اشاره می کند و می گوید:

تحرک (جنب و جوش، ورزش و کار کردن)

تنفس (وقتی تحرک باشد تنفس نیز سالم است)

تغذیه (استفاده از غذای سالم، بدون چربی و قند)

تخلیه (در صورت تحرک، تنفس و تغذیه سالم، تخلیه سالمی نیز خواهیم داشت و دچار یبوست نخواهیم شد چراکه متأسفانه یبوست یکی از بیماری های مهم قرن است.)

 کیهان نیا می گوید: در واقع انسان به ظاهر سالم نیز گاهی نیاز به مشاوره روانشناسی دارد چراکه اکنون آمار مشکلات روحی روانی بالاست و مردم جامعه برای هر مسئله پیش پا افتاده ای زود عصبانی می شوند و پرخاشگری می کنند و این موضوع یعنی مشکل روحی روانی دارند و باید به کمک روانشناس کنترل زندگی را به دست بگیرند و به آرامش خود کمک کنند.  

عفت زارع

دیگر خبرها

  • نام‌نویسی افراد تحت تکفل بیمه‌شدگان تامین اجتماعی «غیرحضوری» شد
  • الزام مراکز طرف قرار داد بیمه سلامت به ارائه خدمات پوشش بیمه‌ای
  • امکان نام‌نویسی غیرحضوری بیمه‌شدگان و مستمری‌بگیران
  • مگر دیوانه ام که به روانشناس مراجعه کنم؟!/ تفاوت روانشناس با روانپزشک چیست؟
  • بیمه سلامت هرگز برای بیمه‌کردن با افراد تماس تلفنی نمی‌گیرد/ بیمه شدگان مراقب شرکت‌های سودجو باشند
  • بیمه سلامت متولی امر بیمه همگانی است
  • افزایش ۳۵ هزار نفر به لیست بیمه شدگان اجباری مرکزی
  • سهم ۶۰ درصدی کارگران مرکزی از آمار بیمه‌شدگان
  • قوانین کارگر وجود دارد اما اجرا نمی‌شود 
  • ۶۰ درصد بیمه شدگان اجباری استان مرکزی قشر کارگر هستند