Web Analytics Made Easy - Statcounter

تشکیل کارگزاری های رسمی تأمین اجتماعی به منظور روان سازی امور و ارتقای سطح رضایتمندی بیمه شدگان تأمین اجتماعی امری ارزشمند تلقی می شود، اما با این وجود مراجعه کنندگان به کارگزاری‌ها با مشکلات عدیده‌ای مواجه هستند.

به گزارش گروه اجتماعی قدس آنلاین، کارگزاری های تأمین اجتماعی تشکیلاتی خصوصی هستند که بیش از یک دهه از فعالیت آن ها در کنار تأمین اجتماعی می گذرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارگزاری ها، هم به لحاظ تعداد و هم به جهت تنوع فعالیت، گسترش قابل توجهی یافته اند، به گونه ای که در پایان سال ۹۶، تعداد آن ها در سطح کشور به ۱۸۸ مورد رسیده و برخی از شعب تأمین اجتماعی مانند شعبه ۲۲ تهران با توجه به حجم فعالیت هایشان تا سه کارگزاری را به خود اختصاص داده اند.

تشکیل کارگزاری های رسمی تأمین اجتماعی به منظور روان سازی امور و فعالیت ها، ارتقای سطح رضایتمندی مردم، کاهش اتلاف وقت و رفت و آمدهای درون شهری بیمه شدگان تأمین اجتماعی امری ارزشمند تلقی می شود، اما با این وجود مراجعه کنندگان به کارگزاریها با مشکلات عدیده‌ای مواجه هستند.

به گفته سید تقی نوربخش مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی، این سازمان حدود ۴۲ میلیون نفر ایرانی را تحت پوشش خود قرار داده است و بخش عمده ای از این تعداد برای آینده نگری و همچنین تامین هزینه های درمانی خود و خانواده دست به دامان یک دفترچه می شوند. دفترچه‌ای که برگ برگ آن می تواند مرحمی باشد برای درد روزهای سخت بیماریشان؛ البته افزایش اعتبار و تمدید این دفترچه مشکلات مختلفی را برای بیمه شدگان ایجاد کرده است.

چندی پیش سازمان تأمین اجتماعی اعلام کرد برای افزایش سرعت روند تمدید دفترچه خدمات درمانی، بیمه شدگان می توانند به صورت اینترنتی دفترچه های خود را تمدید کنند که اقدامی قابل تقدیر است؛ اما باز هم هستند کسانی که به دلایل مختلف از جمله در دسترس نبودن اینترنت و یا عدم آشنایی با آن، قادر نیستند دفترچه های خود و خانوادشان را به صورت اینترنتی تمدید کنند و  با مراجعه به کارگزاری های تامین اجتماعی با مشکلاتی موجه می شوند.

گلایه های مراجعه کنندگان حضوری

به دلیل پیامهای مکرر مخاطبان، با مراجعه به یکی از کارگزاری‌های تامین اجتماعی در شهر تهران، نظر مراجعه کنندگان را در زمینه نحوه خدمات رسانی کارگزاری جویا شدیم. برخی از افرادی که با خبرنگار ما گفتگو کردند، از ارائه خدمات اینترنتی سازمان تامین اجتماعی اعلام رضایت کرده و آن را عامل جلوگیری از اتلاف وقت شهروندان دانستند. اما در این میان، برخی دیگر نیز گلایه مند بودند.

یکی از مراجعه کنندگان به کارگزاری که مردی حدودا ۵۰ ساله است، می گوید: تأمین اجتماعی بخشی از خدمات خود را به کارگزاری ها انتقال داده و تمدید دفترچه های بیمه هم معطوف به کارگزاری ها شده است؛ اما صف های طولانی تمدید دفترچه بیمه شدگان را کلافه کرده است.

اما تمام مشکلات کارگزاری ها به تمدید دفترچه درمانی ختم نمی شود؛ چرا که بسیاری از بیمه شدگان برای پرداخت حق بیمه و تجمیع سوابق بیمه ای خود همچنان به کارگزاری ها مراجعه می کنند و اعتراضاتی در این زمینه دارند.

مرد میانسالی می گوید: «اکثر داروهایم را بطور آزاد تهیه می کنم و فقط به خاطر چند سالی که به بازنشستگیم باقی مانده، دارم پول واریز می‌کنم.»

جوانی که از پاسخ گو نبودن متصدیان و شلوغی مراکز ناراضی است، می گوید: «۱۲ سال سابقه بیمه دارم؛ سوالی دارم که به علت شلوغی باجه‌ها، متصدیان نمی توانند من را راهنمایی کنند و این امر کلافه ام کرده است.»

در میان شلوغی شعبه کارگزاری، متوجه شدیم که تامین اجتماعی بابت برخی از امور مانند تعویض دفترچه درمانی و تأمین اعتبار آن یا پرداخت تعهدات کوتاه مدت و هزینه های اسنادپزشکی، از مراجعین هیچ گونه مبلغی دریافت نمی کند، اما انجام نشدن برخی کارهای بیمه شدگان در کارگزاری ها باعث ایجاد هزینه های اضافی برای آن ها می شود.

به عنوان مثال، خانمی میانسال می گوید: «برای تجمیع سوابق تقریبا به اکثر کارگزاری های شهر رفته ام، اما هر کدام می گفتند باید به فلان کارگزاری مراجعه کنم. روزانه حدود ۲۰ هزار تومان هزینه کرایه ماشین می دهم و بیشتر از آن چیزی که حق بیمه پرداخت می کنم، باید هزینه کنم.»

سردرگمی، یکی از مهمترین مشکلات بیمه شدگان

ناگفته نماند که سازمان تأمین اجتماعی با هدف تأمین حقوق شهروندان، تکریم مراجعین، افزایش رضایت مندی و پاسخگوئی مناسب و ارائه خدمات به موقع و سریع به بیمه شدگان ، در تیر ماه سال جاری با ارائه بخشنامه ای  به تمام کارگزاری ها خواستار ایجاد «میز خدمت» برای تمامی مراکز شد و اعلام شد تعدادی از کارکنان شایسته، ماهر، پاسخگو و آموزش دیده و مطلع هر واحد برای پاسخگویی به مراجعه کنندگان به میزخدمت انتخاب می شوند.

اما در حال حاضر در برخی از کارگزاری ها «میز خدمت» دیده نمی شود و مراجعه کنندگان در زمان ورود به کار گزاری با توجه به کاری که داشته باشند سردرگم هستند و این باعث ایجاد صف های طولانی و هرج و مرج در روند ارائه خدمات به بیمه شدگان می شود.

اما تمام مشکلات کارگزاری ها به اینجا ختم نمی شود و باید قطعی سیستم و کمبود نیروی انسانی را هم به کاستی های کارگزاری‌ها اضافه کرد. چرا که این ۲ مشکل بارها از سوی مراجعه کنندگان به عنوان عامل نارضایتی از خدمات دفاتر کارگزاری تامین اجتماعی شنیده شد.

راهکارهایی برای خدمت بهتر به بیمه شدگان و تکریم ارباب رجوع

با این اوصاف شاید بتوان با اقداماتی مثل افزایش نیروی انسانی، مدیریت بهتر بر میزهای خدمت و تداوم آنها در طول سال، افزایش تعداد کارگزاری ها و اینترنتی کردن سایر خدمات سازمان تأمین اجتماعی، به کوتاه شدن صف های طولانی کارگزاری ها و جلوگیری از اتلاف وقت و هزینه بیمه شدگان کمک کرد.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: بیمه تامین اجتماعی کارگزاری مشکلات بیمه تامین اجتماعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۰۵۱۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۳۵ هزار نفر به لیست بیمه شدگان اجباری مرکزی

به گزارش خبرنگار مهر، جمشید امیدی عصر سه شنبه در آیین تجلیل از کارگران استان مرکزی اظهار کرد: مرکزی جزو استان های صنعتی و کارگری است که امنیت شغلی در این استان باید مورد توجه ویژه مسؤولان امر باشد.

وی افزود: امنیت شغلی کارگران به مشروط به قراردادی یا رسمی بودن نیست بلکه به دوام و بقای کارگاه است.

امیدی گفت: در سه سال گذشته بیش از ۳۵ هزار نفر به لیست بیمه شدگان اجباری علاوه بر افراد جایگزین، اضافه شده است که این مهم حاصل تعامل مثبت و هم افزایی میان تشکل‌های کارفرمایی و کارگری است و به طور حتم با افزایش تعاملات، شاهد رویدادهای مناسب تری در این راستا خواهیم بود.

مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی تصریح کرد: انتظار است کارفرمایان بسرمایه گذاری خود را در استان توسعه دهند و با انجام این مهم به طور حتم، امنیت شغلی کارگران افزایش پیدا می کند.

۶۵ درصد جمعیت استان مرکزی کارگری هستند

دبیر اجرایی خانه کارگر اراک نیز در این آیین گفت: بالغ بر ۶۵ درصد جمعیت استان مرکزی کارگری هستند.

علی قیاسی افزود: بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری، جهش تولید با حضور و بازوان توانمند قشر کارگر محقق می شود که امید است مسئوولان در راستای رفع نیازهای کارگران گام‌های مؤثرتری بردارند و دولتمردان بیانات مقام معظم رهبری را الگو و اسوه قرار دهند.

وی تاکید کرد: امسال افزایش مزدکارگران برابر قانون اعمال نشد که اکنون این جامعه هدف، خواهان اجرای قانون کار هستیم و اکنون میزان پرداختی دستمزد کارگران رضایت‌بخش نیست.
دبیر اجرایی خانه کارگر اراک افزود: در سال ۱۴۰۱ با افزایش ۵۷ درصدی دستمزدها، تورمی ایجاد نشد و کارگران بیشتر به سمت صنعت گرایش یافتند اما در سال‌های اخیر که بحث بند ۲ قانون ۴۱ رعایت نشده، صنایع روز به روز در حال خالی شدن هستند و به جای تعدیل کردن کارفرمایان، کارگران خود از محیط کار خارج می‌شوند.

قیاسی گفت: دولتمردان باید هرچه سریعتر دستمزدها را ترمیم کنند و دستیابی به سایر سطوح معیشتی کارگران مانند مسکن را برای این قشر تسهیل کنند.

وی بیان کرد: افزایش بهره وری در تولید در گرو رفع مشکلات جامعه کارگری است و امنیت شغلی یکی از موارد مهم بهره وری و بهره وری عامل جهش تولید است.

قیاسی گفت: انتظار است تامین مسکن در قالب طرح نهضت ملی مسکن برای کارگران ساختمانی نیز مورد توجه ویژه قرار گیرد.

وی با بیان اینکه امروز با معضلی تحت عنوان ایمنی درگیر هستیم گفت: تشکل های کارگری باید در این حوزه آموزش همگانی داشته باشند و این وظیفه ذاتی تشکل ها است.

دبیر اجرایی خانه کارگر اراک تصریح کرد: متاسفانه در چند سال گذشته به دلیل تصویب نادرست در مجلس، کارگران ساختمانی نتوانستند از سهمیه بیمه استفاده کنند که این نیز باید بازنگری شود.

قیاسی افزود: برای اصلاح بیمه سال گذشته لایحه‌ای در کمیسیون امور اجتماعی تنظیم شد و طرح بسیار مناسبی ارائه شد که متاسفانه نمایندگان مجلس مخالف کردند.

وی اظهار کرد: امید است در مجلس جدید به قول‌های مساعدی که داده شد، عمل شود و مجدد این موضوع در کمیسیون مطرح و لایحه‌ای ارایه شود.

قیاسی اضافه کرد: انتظار است دولتمردان اصل سه‌جانبه‌گرایی را رعایت کنند و نباید نمایندگان شورای عالی کار، مصوبه تعیین دستمزد را بدون امضا کردن رها می‌کردند.

کد خبر 6093539

دیگر خبرها

  • تماس تلفنی برای بیمه شدن کلاهبرداری است
  • اختلال در سامانه وام فرزندآوری و سردرگمی متقاضیان
  • نقش جامعه کارگری در دوران دفاع مقدس بسیار پررنگ بوده است
  • نام‌نویسی افراد تحت تکفل بیمه‌شدگان تامین اجتماعی «غیرحضوری» شد
  • امکان نام‌نویسی غیرحضوری بیمه‌شدگان و مستمری‌بگیران
  • فراهم شدن امکان نامنویسی غیرحضوری افراد تبعی بیمه‌شده و مستمری‌بگیر اصلی
  • بیمه سلامت متولی امر بیمه همگانی است
  • افزایش ۳۵ هزار نفر به لیست بیمه شدگان اجباری مرکزی
  • بازنشستگی ۵۵۲ مددجوی کمیته امداد بوشهر با پرداخت ۱۰ سال بیمه
  • تحقق ۱۳۵ درصدی تعهدات اشتغالزایی در مهاباد